Головна » 2014 » Травень » 8 » Урок “Пам’яті”
00:00
Урок “Пам’яті”
Вже не вперше класна година в 9-А класі присвячується подвигу в роки Великої Вітчизняної війни.
Ось і сьогодні, в переддень Дня Перемоги, мова йшла про Подвиг. Так, саме про Подвиг з великої літери, тому що згадували про участь дітей та підлітків в роки війни. Юні патріоти на рівні з дорослими безстрашно воювали в партизанських загонах, в полках та дивізіях, були зв’язковими.
Саме такими зв’язковими партизанського загону і були піонери, жителі с.Підлісне Олександрівського району.
Чотири хлопчаки Ваня Юрченко, Ваня Коноваленко, Федя Шепель та Яша Матвієнко безстрашно передавали відомості про дислокацію фашистських військ, підготовку військових операцій на території району та інше.
Маскуючись під пастушків, вони передавали важливі відомості та тримали зв’язок між партизанськими загонами та підпіллям.
В 1943 році фашисти підготували облаву на партизанські загони, оточили ліс. Ризикуючи життям, юні герої пробралися в ліс попередити партизанів. Але повернутися непомітно назад вже не змогли і були схоплені фашистами. Після страшних катувань юні герої були живими закопані в землю. Ціною своїх юних життів вони врятували партизанів.
В Підлісному пам’ятають про подвиг юних односельців. Тут діє музей бойової слави, а на місці поховання односельці поставили пам’ятник. Подвиг юних земляків глибоко вразив дев’ятикласників.
Учні згадали і про подвиги інших юнаків та дівчат, які ціною свого життя наближали день Перемоги. Їх тисячі, і всіх не перелічити. Учні вшанували пам’ять тих, хто загинув, хвилиною мовчання.


Класний керівник 9-А класу
Новомиргородської ЗШ
І-ІІІ ступенів №2
Яковенко Н.М.


Категорія: Виховна робота | Переглядів: 447 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]